Da li se mogu baviti kitesurfingom?

Pitanje- da li i ja se mogu baviti kitesurfingom? 🙂

DA!

Idemo kroz ovaj text razbiti sve nedoumice oko kitesurfinga , a pogotovo se ovo odnosi za ljude koji nas kitesurfere non stop gledaju sa plaže kako uživamo u kitesurfingu , htjeli bi i oni al ne znaju odakle početi. 🙂

1. Moraš biti snažan?

Ne ,al moraš imati barem malo kondicije. Znači u kitesurfingu definitivno prevladava tehnika upravljanja zmajem , ne snaga. Uz pomoć trapeza koristimo težinu tijela da bi upravljali zmajem, odnosno davali otpor zmaju.

U kitesurfingu najviše rade mišići cora, znači trbuh, leđa , noge i nešto ruke.

2. Mlad, star, debeo ,mršav ?

Nema veze, bio mlad, star ili debeo i mršav. kitesurfing je za sve ukoliko ste zdravi !

Ovisno o vašoj težini , postoje veći i manji zmajevi tako da na svaki vjetar svatko od kajtera može izaći na more (ukoliko ste lakši koristit ćete manji zmaj a ukoliko ste teži koristit ćete veći zmaj na iste uvjete odnosno jačinu vjetra). Isto tako, šta se tiče starosne dobi polaznika, bitno je da ste zdravi , od 10 godina pa do 65 godina starosti, al opet sve ovisi o vašim individualnim sposobnostima.

3. Kitesurfing je opasan sport ?

Kitesurfing nije opasan sport ukoliko se bavite s njim na ispravan način. Isto tako , definitivno nije opasan sport ako upišete kitesurfing tečaj u nekoj školi kitesurfinga jer ćete tu naučiti sve o kitesurfingu, opasnostima, tehnikama itd.

Kitesurfing nije ništa opasniji sport od biciklizma ili skijanja!

4. Ne trebam kitesurfing tečaj ?

Ukoliko ne upišete tečaj kitesurfinga u kitesurfing školi, definitivno je kitesurfing opasan sport za vas, al ne samo za vas, nego  i za ostale na moru i na plaži, jer možete dovesti i ostale u probleme !

Kitesurfing se ne može usporediti s niti jednim sportom, tako da iako ste dobri u windsurfingu, wake boardu, snowboardu itd, ne znači da ćete biti dobri i u kitesurfingu, pogotovo na početku.

Molimo Vas , upišite kitesurfing školu !

https://www.facebook.com/posejdon.kitesurfing/?ref=aymt_homepage_panel&eid=ARBoZ8HFWnIlT_2I1yaJ0OrYFeY1hv-yJwRb7hB7MQ1Bvkl3wQgpR7p1CIvsQGV6THp6_lxljgqMGQH8